fbpx

Producció executiva per a intèrprets i creadors

Curs pendent de confirmació

Consulta els nostres cursos d’interpretació

 

Professor: Eduard Autonell

 

Actualment, per a que els creadors i les creadores puguin viure dels seus fets artístics (les seves creacions), cal convertir-los en productes artístics.

Això implica que cal tenir en compte com a mínim dues coses més a part de la creació: la producció executiva i la comunicació. Podríem dir que el producte artístic (el que compren els programadors) és una taula amb tres potes: el fet artístic, la producció executiva i la comunicació. Sovint els creadors emergents, o aquells que no compten amb tants recursos, els és difícil fer-se càrrec d’aquestes dues potes que, si bé no són importants per a la creació artística, sí que ho són per donar vida a les creacions més enllà dels locals d’assaig. De fet, a vegades, sense una bona producció executiva també podem quedar-nos sense locals d’assaig.

 

Aquest curs de Producció Executiva per a Intèrprets i Creadors, pretén acostar els termes bàsics de la producció executiva, la distribució i la comunicació als mateixos artistes. Perquè, sovint, el millor productor executiu serà el mateix intèrpret. Al cap i a la fi, ningú coneixerà i s’estimarà la peça millor que ell. Al finalitzar el curs, entendrem que la producció i la creació es poden compaginar sense que cap de les dues es vegi perjudicada. Un mateix, depenent de l’envergadura del projecte,
pot fer-se càrrec de les dues coses assolint amb èxit tots els objectius.
Aprendrem a trobar les millors estratègies per a vendre el nostre projecte a programadors, a aplicar a les subvencions que més ens convenen, les formes jurídiques més adequades en l’àmbit cultural, quines són les nostres opcions de finançament, etc.

 

Temari

• CREACIÓ I PRODUCCIÓ
Com fer-les compatibles sense perjudicar-nos.
• EINES DE PLANIFICACIÓ I TREBALL ON-LINE
Eines i aplicacions per ajudar-nos a organitzar el treball de producció i per poder compartir-lo fàcilment amb altres membres de l’equip.
• FINANCES BÀSIQUES
Com portar la tresoreria d’un projecte: realitzar el pressupost i el pla de finançament: patrocinis, subvencions, crowdfounding i altres formes de finançament.
• FORMES JURÍDIQUES
Conèixer les formes jurídiques més utilitzades en el món de les arts escèniques i aprendre quines són les que més ens poden convenir en cada moment.
• IMPOSTOS I ALTES A LA SEGURETAT SOCIAL
Impostos bàsics: quins són, per què serveixen i com ens n’hem de fer càrrec. Aprendre a calcular nòmines i a pressupostar-les.
• DISTRIBUCIÓ
Aprendre les millors estratègies per poder distribuir el nostre projecte, quins són els nostres mercats específics i les eines que tenim per poder-hi accedir.
• PLA DE COMUNICACIÓ
Aprendre a confeccionar un pla de comunicació de premsa i xarxes socials.

Abrir chat