fbpx

Francesc Amaro

francesc_amaro

Llicenciat en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre (IT).

Actor professional i format a diverses escoles de teatre com El Timbal, la Casona i Estudis Berty Tobías. Des del 1999 dóna classes d’interpretació a l’escola Sorath Formació Teatral, als Lluïsos de Gràcia i prepara cursos de teatre en diferents espais: La Salamandra, Produccions Alta Realitat i Centre Artístic Agnès Miralbell.

Com ajudant de direcció ha participat en els tallers de 3r i 4r d’interpretació a l’Institut del Teatre: La Doble inconstància de Pierre de Marivaux dirigit per Magda Puyo a l’Institut del Teatre (2004); Ivonne, princesa de Borgonya de W. Gombrowicz dirigit per Xicu Masó a l’Institut del Teatre (2007) i El Temps de Planck de Sergi Belbel dirigit per Joan Ma Segura a l’Institut del Teatre (2010).

També ha participat com a ajudant de direcció en les tesines Antígona de Jordi Coca a l’Institut del Teatre (2005); Qui torna a casa de Harold Pinter a l’Institut del Teatre (2006) i Hotel Existència de Joan Maria Segura a l’Institut del Teatre (2008).

En projectes professionals ha participat com assistent a la direcció en Tres versions de la vida de Yasmine Reza dirigida per Xicu Masó al Teatre Lliure (2007); El berenar d’Ulisses d’Enric Nolla dirigida per Magda Puyo a la Sala Beckett (2010).

Com a director professional ha estrenat Hamlet Machine d’Heiner Müller a la Nau Ivanow i al BarriBrossa del 2011.  Amb Toni Viñals, Jaume Ulled i Andrea Portella.

El seu projecte final de carrera LSF d´Albert Arribas basat en Àngels  a Amèrica de Tony Kushner es va estrenar al 2011 al Teatre Estudi de l´Institut del Teatre.

Professor de Direcció d’actors i Introducció al Teatre.

Abrir chat