fbpx

Il·luminats

Cia. Sensedrama Teatre i cia. Frec a Frec

 

il·luminats_sensedrama teatre i frec a frec

Comèdia. 75 minuts. Català. Recomanada a partir de 13 anys.

Sinopsi

6 amics es reuneixen en un sopar per trobar-se en ells mateixos, per ser més conscients i descobrir el que realment són (la seva essència), més enllà dels seus egos i creences. Un dels amics proposa viure plenament el moment present d’una manera fresca i espontània, responent a la vida des del propi ésser. Durant el sopar esdevenen situacions insòlites, ridícules i fora de lloc que permeten, a tots ells, treballar aspectes de les seves pròpies vides que els han portat a viure amb pors, amb limitacions i amb culpabilitat. “Il·luminats” és un espectacle que convida els espectadors a reflexionar sobre la solitud, la incomunicació familiar, la parella, el seny, el sexe… Tot això en clau d’humor blanc, molt blanc… I àcid.

Fitxa tècnica

Text: Sara Samper/Carme Vilar
Direcció: Antonio Masegosa
Actors: Beti Español, Francesc Ollé, Carme Vilar, Joan Monells, Sílvia Molins i Albert Vilar
Escenografia: Dani Berdala
Vestuari: Rut Aiza
Una coproducció de Cia. De Teatre Frec a Frec i de Cia. Sensedrama Teatre

La companyia

Frec a Frec és una companyia de teatre creada el 1995 amb el propòsit d’utilitzar l’experiència teatral com a eina per a l’educació en valors i la transformació social. A partir de l’anàlisi de la realitat i utilitzant el teatre com a mitjà de comunicació amb els altres, de coneixement del món, d’expressió personal, i d’exploració interior, organitzen espectacles teatrals a mesura, amb o per a aquests col·lectius. Generalment, acompanyant la representació, hi ha un taller en què s’analitza i es transforma el que s’ha vist representat, utilitzant diferents tècniques teatrals i de dinàmica de grups.

La companyia Frec a Frec està formada per la Beti Español, en Joan Monells i Carme Vilar, els tres amb una llarga experiència com a actors, dramaturgs, directors d’escena i educadors. Aprofitant les seves experiències artístiques i vitals en tots els projectes en què han participat, i sense deixar de banda mai la qualitat artística i la part lúdica del teatre, han creat més de 20 espectacles de teatre a mesura, entre els quals destaquen el creat pel Fòrum de les cultures, celebrat a Barcelona el setembre del 2004 i destinat a joves de diferents països. L’espectacle debat sobre sida pediàtrica el dia 23 de juliol de 2009 a Barcelona dins del VII MeetingEuropeo de joves i adolescents infectats i afectats pel VIH /sida organitzada per la Fundació Lucia per la sida pediàtrica (FLUSIP), “A l’altra banda” espectacle creat per encàrrec de l’ajuntament de l’Hospitalet del Llobregat, dirigit a professionals del sector de la inclusió social, i “Tríade”, espectacle creat per fer un treball de valors a la Masia de Ca Barça.
Sensedrama Teatre neix el 2001, quan vuit actors de l’Institut del Teatre creen una companyia per tirar endavant un projecte comú: “Les tres germanes”, d’Anton Txèkhov. Aquest espectacle s’estrena a Sala Maria Plans de Terrassa, en coproducció amb el Centre Dramàtic del Vallès, i, fins a finals del 2002, es representa a diversos espais, com Sala Muntaner de Barcelona. Així comença tot: l’inici de la professionalització. Més tard, sorgeixen nous reptes, i cadascú segueix el seu camí. Fins que, el 2007, Sílvia Molins i Francesc Ollé, actors de la companyia, decideixen tornar a engegar Sensedrama Teatre. Després de “Les tres germanes” i d’haver treballat junts en altres espectacles, comencen a saber com volen fer teatre. Volen gaudir, comunicar, experimentar, arriscar i, sobretot, emocionar i emocionar-se. A partir d’aquí, la companyia desenvolupa una trajectòria que la porta a crear i tirar en davant, cada vegada més, diversos espectacles i projectes, ja siguin propis o bé en col·laboració amb altres professionals o companyies. Cal destacar “Som tres: la lluna, jo i l’ombra que em seguia”, que es representa a diversos espais, com el Teatre del Raval de Barcelona. També, “Els pirates de la platja”, encàrrec de la Diputació de Barcelona, i “Les noves aventures dels pirates de la platja”, que es representen en diversos municipis de la costa catalana. D’altra banda, el 2010, Sensedrama Teatre passa de no tenir seu a ser companyia resident a l’Ateneu Torrellenc de Torrelles de Llobregat. I, també, engega l’escola de teatre del mateix lloc: Sensedrama Aula de Teatre. Arrel de la bona experiència obtinguda amb aquest projecte, el 2012 exporta el seu model d’escola de teatre a Begues, i engega Sensedrama Aula de Teatre Begues, al Club-Casino d’aquest municipi. Així mateix, realitza diferents tallers de teatre pertot arreu, per a primària, secundària, adults i altres col·lectius, a través de Sensedrama Tallers de Teatre.

Històric de funcions:
Diumenge 25 de juny a les 18.00 hores / Diumenge 2 de juliol a les 21.00 hores. 2017

Dissabte 24 de març a les 21.00 hores / Diumenge 25 de març a les 20.30 hores 2018

2019
Dissabte 13 d’abril a les 21.00 hores
Diumenge 14 d’abril a les 18.00 hores
Abrir chat