fbpx

La sorpresa del roscón

Cia. Malvasia

Divendres 6 de gener a les 20.00 hores.
Diumenges de gener 8 i 15 a les 18.00 hores.

Comèdia. 60 minuts. Castellà.

#LaSorpresaDelRoscon

 

Sinopsi

L’actriu explicarà, en clau d´humor, els enfrontaments de la protagonista amb la seva família després de tornar de Guinea i haver abandonat els hàbits després de 15 anys de vida missionera per casar-se amb un càmera de televisió. Ens parlarà de les seves anècdotes, la seva història amb els homes, les seves relacions familiars durant els tres últims Nadals i les sorpreses que aquestes li ofereixen.

En paraules d’Elvira Lindo: “Per a mi escriure és donar vida a aquestes veus que em ronden en el cap, que passegen amb mi, que omplen el silenci de qualsevol activitat quotidiana. La Sorpresa del Roscón és una transcripció. Passejava en la tardor del 2001 per Central Park i la veu d’una dona, Corina, em va envair el passeig, em va posseir com si la conegués de tota la vida i al final del meu passeig no hi havia dubte: tenia en el meu poder un personatge, la seva vida, frustració, la seva violència. Ho vaig escriure d’una tirada. Corina és un dels personatges als quals he donat vida que més m’agraden. Té amargor però està plena de desitjos poderosos que mai ha pogut satisfer. Aquest text va ser escrit per al diari El País com a conte de Nadal, però, en realitat, sempre va ser un text dramàtic. Assun Planas ho va veure clar des del principi. Ella li va donar carn a Corina, li va donar el timbre de la seva veu i ara em sembla (un altre miracle) que aquest text va ser escrit per a l’Assun, només per a ella.”

(El Periódico, 3 de juny de 2004.)

Fitxa tècnica

Text: Elvira Lindo

Interpretació: Assun Planas

Direcció: Rafael Lladó

Arranjaments textuals:  Paco Mir

Escenografía: Rafael Lladó

Fotografia 2017: Violeta de Lama

Producció: Malvasia Produccions

Tècnic de llums: Eric Rufo

La companyia

Companyia que treballa amb textos d’escriptors contemporanis reconeguts a tot l’estat. El primer espectacle va ser La Sorpresa del Roscón, d’Elvira Lindo, estrenat al Festival de Teatre de Sitges en 2004. El segon va ser Transcripción Aproximada, de Maria-Antònia Oliver, escriptora que va ser Creu de Sant Jordi de les Lletres Catalanes en 2007, amb qui es va iniciar una molt bona relació que porta a l’estrena en 2009 de Tallats de Lluna, el projecte de la qual va ser premiat per l’Ajuntament de Palma de Mallorca, basat en la novel·la homònima d’Oliver. Lúltim espectacle produït per Assun Planas va ser La dona que mirava la tele de Dolors Miquel, monòleg tragicòmic en prosa poètica que va dirigir Araceli Bruch.

Assun Planas

Llicenciada per l’Institut del Teatre i DEA, suficiència investigadora per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Professora dels tallers de Cda a l’Institut del Teatre de Barcelona.
Professora d’interpretació a l’Esadib Escola Superior d’Art Dramàtic de les Balears.
Actriu de la destacada Companyia Tag de Venezia de Cda de Carlo Boso, Pupi e fressedde di Firenze, els Joglars, i d’altres, com la Compañía Nacional de Teatro Clásico a les ordres de Maurizio Scaparro. Com actriu ha estat al festival Sundance amb la pel·lícula Absurdistan, a series com a Mir, Mossen Capellà, Temps de silenci…entre altres. Ha estat dirigida per Eduard Fernandez, en Un dia d´aquests.

Porta en cartera el monòleg La sorpresa del roscón d’Elvira Lindo, Transcripció aproximada de na Maria Antònia Oliver i La dona que mirava la tele de Dolors Miquel. Va a estrenar com a directora L’illa dels esclaus al teatre Principal de Pierre de Marivaux.

Entre els seus últims treballs com a actriu cal destacar el paper de Glòria en la sèrie Merlí (TV3).

Abrir chat