fbpx

L’home dels coixins

Sotacabina teatre.

Diumenges de febrer, 2105. 20:30H.

Drama. Català. 120 minuts

carrusel-web_lhombe-dels-coixins_porta-4

Sinopsi

Una escriptora detinguda en un estat autoritari. Ella no sap perquè, però ja te la soga al coll abans que pugui obrir la boca. Poc a poc s’anirà descobrint tot l’horror de L’home dels coixins, amb un text brillant, trepidant i ple de girs inesperats.  I és que, en un estat autoritari, com el de la ficció on es situa L’home dels coixins, poem entendre tot el que hi passa. El problema i la sorpresa arriba quan ens adonem que no està tant lluny del nostre estat actual. En aquesta època de retallada de drets i llibertats, L’home dels coixins, ens recorda, primer, que estem vigilats i controlats en tot moment, que estem a mercè de la voluntat d’aquell que ens vigila des de la seva torre, i ens fa reflexionar sobre l’efímer que pot arribar a ser el nostre pas per aquest món, que tot s’ho empassa.

Fitxa artística

Autor: Martin McDonagh

Director: Ramon Micó

Katurian: Mercè Pardo
Tupolski: Rakel Díaz
Ariel: Guillem Mariné
Michal: Rita Marieges

Fotografia: Montse Giralt (www.montsegiralt.com)

Agraïments: Eduard Muntada

La companyia

L’origen de Sotacabina Teatre es remunta a l’any 1980, quan es va fundar el Grup de Formació Teatral Sotacabina dins dels Lluïsos de Gràcia. L’objectiu d’aquest grup era el de formar petits i joves dins el món del teatre amateur. Quan determinats joves van arribar a la majoria d’edat ja no tenien cabuda en aquest grup, així doncs, es va decidir crear Sotacabina Teatre.

La companyia no està especialitzada en cap genere teatral en concret i ha portat a l’escenari muntatges molt diferents. Des de clàssics com Leonci i Lena de Georg Büchner o Antígona de Sòfocles; comèdies clàssiques com L’hostalera de Goldoni; obres contemporànies com La forma de les coses Raons per ser bonica de Neil LaBute, Un déu salvatge de Yasmina Reza o Final de partida de Samuel Beckett; teatre americà com Figuretes de vidre de Tennesse Williams o L’efecte dels rajos gamma sobre les margarides de Paul Zindel; i comèdies contemporànies com El mètode Grönholm de Jordi Galceran o Políticament incorrecte de Ray Cooney, entre moltes altres.

www.sotacabina.com

Abrir chat