fbpx

POKA YOKE (Poka Yoke Teatro)

Poka yoke

Durant una crisi de producció en una fàbrica automobilística, una operària i una enginyera, mantenen un tête à tête sobre el poder, el deure i la justícia.

Poka yoke és un terme japonès que tradueix literalment com “a prova d’errors”. Evitar els errors, protegir-nos, això mateix fem les persones amb les nostres emocions. Alcem murs i construïm sistemes de protecció personals per a allunyar-nos del dolor i romandre en un lloc segur. Pokayoke tracta de la responsabilitat i de la culpa en el context d’una fàbrica de cotxes.

65 minuts. Castellà. Recomanat per a públic adult.


Sinopsi

Poka yoke és un terme japonès que tradueix com “a prova d’errors”. Dins dels sistemes de producció industrial és usat per a referir-se a qualsevol dispositiu que serveixi per a evitar errors, tant de manufactura com de maneig. Un endoll USB és dispositiu poka yoke, ja que el propi disseny de l’endoll impedeix connectar-lo a l’inrevés.

Evitar els errors, protegir-nos, això mateix fem les persones amb les nostres emocions. Alcem murs i construïm sistemes de protecció personals per a allunyar-nos del dolor i romandre en un lloc segur.

Poka yoke tracta de la responsabilitat i de la culpa en el context d’una fàbrica de cotxes. Dues treballadores, una operària i una enginyera, mantenen un “tête à tête” sobre el poder, el deure i la justícia. Una crisi a la fàbrica serà el detonant perquè ambdues trobin els seus punts de connexió o totes les seves diferències.

 

Fitxa tècnica i artística

DRAMATURGIA Silvana Pérez Meix
DIRECCIÓ D’ESCENA Silvana Pérez Meix
INTERPRETS Marian Bermejo y Gemma Charines
ESPAI SONORO Enrico Mariottino
DISSENY DE IL·LUMINACIÓ Alberto Manzano
ESCENOGRAFÍA Poka yoke Teatro
VESTUARI Poka yoke Teatro
DISSENY GRÀFIC I CARTELLERÍA Núria Grifell
VÍDEO Gemma Gutiérrez i Brian Millanes
FOTO Eva Margalef

www.pokayoketeatro.com

 

Poka yoke Teatre és un triangle format per Silvana Pérez Meix, directora i dramaturga, i Gemma Charines i Marian Bermejo, actrius. Aquests rols que defineixen el nostre treball són permeables i es contaminen els uns dels altres durant el procés creatiu. Naixem a Barcelona el 2018 impulsades per un text inèdit de la nostra directora Silvana Pérez Meix, Poka yoke, del qual a més hem pres el nom.

Poka yoke Teatre és una companyia de teatre de text contemporani amb altes dosis de denúncia. Ens agrada contar històries a través de nous llenguatges teatrals contemporanis incorporant al text altes dosi de visualitat i sonoritat que abrigallin la proposta literària.


Històric de funcions:

Del 9/02 al 2/03/2019
Dissabtes a les 20.30 hores

Abrir chat