fbpx

Porta4 torna a participar al Dia de l’Autor SGAE

La Fundació SGAE a Catalunya, amb la col•laboració de l’ Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), posa novament en marxa la quarta edició del DIA DE L’AUTOR SGAE del 15 al 25 març. Enguany hi participen 23 autors amb 11 obres de teatre que es podran veure en 10 espais escènics.

 

En temps de crisi cal apostar per a que la nostra dramatúrgia estigui present a les cartelleres i assegurar que arribi al públic. Els principals objectius de la iniciativa són promoure l’autoria original dramàtica dels autors d’aquí, donar-li un impuls per a que obtingui més reconeixement, sensibilitzar al públic sobre el fet autoral i el dret d’autor, i col•laborar amb els empresaris de les arts escèniques en un moment delicat per al sector cultural.

 

En aquest sentit, s’estableix, també en l’edició 2018 del Dia de l’Autor SGAE, el joc de complicitats Autor-Espectador: els autors de la SGAE paguen el 90% del preu de cada entrada i l’espectador en paga el 10% restant, el qual equival al dret d’autor.

Porta4 participa amb la seva última producció En alquiler de l’autor Mikel Fernandino.

En alquiler, interpretada per Verónica Pallini i escrita per Mikel Fernandino, s’ambienta en la vaga d’inquilins de 1907 a Buenos Aires i en l’actual gentrificación dels barris de qualsevol ciutat moderna.

 

 

 

Mikel Fernandino (Autor SGAE)

 

Dramaturg i antropòleg basc establert a Barcelona. En la seva experiència com a escriptor dramàtic ha collit alguns premis significatius en el panorama basc, tals com el Premi Tartean Teatroa per Un pequeño paso para el hombre, el Premi Alex Angulo i el Premi del públic de Pavelló nº6 de teatre breu per Amor Breve i el premi de teatre de butxaca de Sant Sebastià per Erbeste. Actualment té diverses obres interpretant-se al País Basc: Zerura Eroria (Anodí Teatroa), la citada Erbeste (Anodí Teatroa) i l’obra breu La gamba feliz.

Amb En alquiler a Porta4 debuta en l’escena catalana.

 

Abrir chat