fbpx

Quan els paisatges de Cartier-Bresson

Generació Fàsmid

70 minuts. Català. Recomanat per a majors de 12 anys.


Sinopsi

Ens trobem en una terrassa amb vistes al mar durant les postes de sol de finals de setembre. El protagonista té una xicota a qui estima i desitja. Per altra banda, té un amic amb el que ha compartit els millors moments de joventut. Així doncs, decideix presentar la seva xicota al seu amic perquè li ratifiqui la sort que té d’estar amb ella. A partir d’aquí, les escenes següents es convertiran en un espiral de situacions en el que el protagonista es veurà atrapat en la seva pròpia idea i de la qual no sabrà ja com sortir-ne. Hi ha evidències a on s’intueix la veritat, però també la mentida. Sap que un dels dos éssers més propers a ell l’està mentint. S’ha creat el que se’n diu una Paradoxa Lògica, la qual només pot existir en la imaginació, però no en la vida real.
Què pot fer per saber el que és real? I el que no ho és?

 

Ficha técnica

Direcció: Eudald Navarro
Intèrprets: Xavier Arroyo, Maria Gassó i Joel Jansà.
Vestuari: Dolors Roca
Escenografia: Generació Fàsmid i Toni Navarro
Producció: Generació Fàsmid i Teatre pels Descosits.
Col·laboradors: Jordi Peri, Lluis Collelldemont.
Agraïments: Teatre pels Descosits, Ateneu L’Harmonia.

 

La compañía

Generació Fàsmid neix l’any 2018 de la mà del director de l’obra, l’Eudald Navarro, i amb la complicitat dels actors del primer espectacle. Durant la seva trajectòria teatral sempre ha participat en diferents espectacles però sempre des de la perspectiva amateur, de la mateixa manera que els actors d’aquesta primera obra. Aprofitant aquesta experiència de trepitjar escenaris i de dirigir les seves primeres obres en aquest àmbit, ha volgut donar un pas més, per poder treballar de més a prop el desglossament dramatúrgic. El fet d’haver triat Quan els paisatges de Cartier-Bresson, té molt a veure amb aquest plantejament, una obra que el que prima per sobre de tot és el treball actoral i l’anàlisi dramatúrgic. Per altra banda, també creiem que, amb el benentès, la companyia ha sorgit:

“Com una voluntat de voler saber i sentir alguna cosa més, de voler sortir de la “zona de confort” amb la que ens trobem cada dia, de fer-nos preguntes i d’atrevir-nos a intentar sortir de la nostra caverna. El teatre pot ser una eina molt útil per fer i representar totes aquestes coses, però el que valorem més del teatre és la obligació d’haver de sortir d’aquesta zona per endinsar-nos en la zona d’aprenentatge, fins que finalment s’entra en la zona màgica, que es defineix com l’espai a on succeeixen les coses més importants de les nostres vides, i on no hi ha més remei que
reflexionar, treure conclusions i el més important de tot: decidir.”

A dia d’avui, la companyia ja s’ha estrenat en el seu primer espectacle, Quan els paisatges de Cartier-Bresson, actuant a:
• Casal Catòlic de Sant Andreu (preestrena), juny 2018.
• Espai Poètic, al barri de Gràcia, Juliol 2018. (La companyia també està programada en la sala per actuar els dimarts de novembre de 2018)
• A dues terrasses particulars, a Glòries i al barri de Gràcia, setembre 2018.
• Actualment estem en residència artística a la Farinera del Clot, Maig-octubre 2018. El 5 d’octubre serà l’actuació.
• Programació per l’1 de desembre al CC de Trinitat Vella.

 

https://generaciofasmid.blogspot.com/


Históric de funcions:

Dissabte 9 de març a les 20.30 hores
Dissabte 23 de març a les 20.30 hores

Abrir chat