fbpx

Poeta Niña · Dissabte 21 de desembre a les 12 hores

Gabriela González López

Duració: 50 minuts
Gènere: Público familiar. Recomanada a partir de 5 anys.
Idioma: Castellà

@poetaniniateatro @porta4teatro

Sinopsi

Unipersonal de poesia iberoamericana per a actriu i objectes, en el qual conviuen en escena poetes consagrats i poemes escrits per nenes i nens.
Les poesies cobren vida, mentre es desenvolupa la història del desig d’aquest personatge. Ella ha viscut creant en diferents èpoques, a vegades, de manera visible, i unes altres, resistint en la foscor i la nit, per la seva condició de dona.

Fitxa tècnica i artística

Dramaturgia, interpretación y dirección: Gabriela González López
Diseño y realización de vestuario: Marcela Bea
Diseño de vestuario y lumínico: Juan Carlos Gipaeta
Poemas de: Federico García Lorca, María Elena Walsh, Atahualpa Yupanqui, Sor Juana Inés de la Cruz, Flavia Méndez, Lucrecia Frías Merlmestein, João Maria Cochofel, Gabriela Mistral, Juana de Ibarbourou, Sophia de Mello Breyner Anderson, entre otros.

Dramatúrgia, interpretació i adreça: Gabriela González López
Disseny i realització de vestuari: Marcela Bea
Disseny de vestuari i lumínic: Juan Carlos Gipaeta
Poemes de: Federico García Lorca, María Elena Walsh, Atahualpa Yupanqui, Sor Juana Inés de la Creu, Flavia Méndez, Lucrecia Frías Merlmestein, João Maria Cochofel, Gabriela Mistral, Juana de Ibarbourou, Sophia de Mello Breyner Anderson, entre altres.

Producció: Julieta Moras

Gabriela González López

és una artista escènica argentí-espanyola. Egressada de l’Escola Nacional d’Art Dramàtic de Buenos Aires. S’exerceix professionalment des de 1990 com a actriu, ballarina, cantant, directora, dramaturga, creadora.

Des de 1992 es dedica a l’Educació a través de l’Art i, des de 1996, a la Formació Professional Artística. Mestra i entrenadora d’artistes. Professora de la Universitat Nacional de les Arts. Desenvolupa un llenguatge escènic singular, plàstic- lúdic- poètic. En la dècada dels 90 co-dirigeix, al costat de la coreògrafa Sibil·la, espectacles de teatre-dansa basats en el flamenc que van ser avantguarda en aquest gènere a la ciutat de Buenos Aires (La casa de Bernarda Alba; Flamenc-jazz, amor i bogeria; Torrent flamenc). En diferents ocasions ha integrat l’art visual amb l’art teatral, entre altres, en la seva primera obra com a directora: Págicas Máginas (1993) i en l’espectacle recent realitzat en diàleg amb la inspiradora obra de l’escultora gallega Soledad Penalta: On, no importa; només passos (2017-2018). Des de 2005, s’exerceix com fadista (cantant de Fado de Lisboa) en Luz de lágrima, des de 2013 al costat del pianista i compositor Claudio Méndez. Realitza concerts a Buenos Aires, la Cité Universitaire de París i la Península ibèrica i edita els CDs Territorio de saudade, Fado secret i Pessoa, persoa, persona.
Beca Nacional de Recerca del Fons Nacional de les Arts (2009). Becària de la Universitat Internacional d’Andalusia (1995). Premi Especial del Jurat a la Interpretació Compartida, Festival d’Arts Cênicas d’Americana, São Paulo (2000). Participa de Festivals a l’Argentina, Espanya, Mèxic, el Perú i el Brasil. La recerca sobre la consciència del moviment i el diàleg entre les arts, són una constant en la seva labor tècnica, expressiva, pedagògica i artística, que desenvolupa tant a l’Argentina com en la Península Ibèrica. Participa com a expositora en Congressos d’Arts Escèniques i és autora d’articles per a llocs especialitzats.

Realitzat amb el suport de Proteatro.


Temporada 2019-2020:

Dissabte 21 de desembre a les 12 hores

Abrir chat