fbpx

Torna En Alquiler, de Verónica Pallini i Mikel Fernandino

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, aquest dijous 7 de març, torna En Alquiler a Porta 4, un espectacle creat per Verónica Pallini i Mikel Fernandino.

AVUI TENIM FUNCIÓ. DEMÀ FEM VAGA, descarrega’t el comunicat: Comunicat de premsa_VAGA Dia de la Dona 2019

En alquiler és un relat escènic a partir de la lluita de les persones que pateixen la terrible sacsejada del desnonament i l’assetjament immobiliari. L’augment del lloguer i els desallotjaments invisibles s’aborda a partir de la realitat de la gentrificació dels barris en la Barcelona actual i, paral·lelament, de la vaga d’inquilins de Buenos Aires el 1907.

En alquiler és a més un model de col·laboració entre la recerca social-antropològica i les arts escèniques contemporànies. Part de l’estudi de camp realitzat pels seus autors, els antropòlegs Verónica Pallini -doctora en antropologia social, actriu i directora de Porta4, i Mikel Fernandino– dramaturg, guanyador de la beca d’escriptura Montserrat Roig l’any 2018.

L’entrada es pagarà amb el model de taquilla inversa, és a dir, el preu de l’entrada serà el que cadascú consideri al finalitzar l’espectacle.

Sinopsi

Dues dones amb un mateix nom, Victoria, d’una mateixa família però de diferent temps i país, s’enfronten a un mateix problema: la pujada del lloguer dels seus habitatges i la impossibilitat de fer front a la despesa. D’aquesta manera, es troben fora de la llei perquè es neguen a quedar fora de casa seva. Ambdues busquen la millor manera de conservar un sostre que s’enfonsa, tant física com metafòricament. Però ambdues formes són diferents i tindran un diferent final. Aquesta obra pretén posar de manifest la importància del teixit social del barri i del desig, de vegades explícit de vegades latent, d’algunes entitats privades i públiques d’acabar amb ell.

En alquiler, interpretada per Verónica Pallini i escrita per Mikel Fernandino, s’ambienta en la vaga d’inquilins de 1907 a Buenos Aires i en l’actual gentrificació dels barris de qualsevol ciutat moderna.

07/03/2019
Dijous 7 de març a las 21.00 hores

Reserva la teva entrada a reserves@porta4.cat

 

Abrir chat